De trap of de lift: wat kies jij?


Als je de keuze hebt, wat doe je dan het liefst? De trap nemen of toch liever de lift. De meeste mensen zullen hier niet zomaar een sluitend antwoord op kunnen geven. Vaak hangt het bijvoorbeeld ook af van de situatie. Hoeft er maar één trap beklommen te worden, dan zijn we eerder geneigd dat te doen dan wanneer het er zes zijn. Ook vinden we trap af vaak makkelijker dan trap op, en hangt onze keuze ook nog eens af van het aantal personen dat al voor een lift staat te wachten en hoe lang die wachttijd precies is. Vast staat wel dat we het prettig vinden om in ieder geval een keuze te hebben, en deze per keer kunnen nemen. Een plek waar de meeste mensen deze niet hebben, is binnen het eigen huis. Terwijl dat toch juist daar ook wel erg prettig zou zijn; je loopt op een dag binnenshuis aardig wat trappen.

Traplift langer thuis REALISEER JE DROOMHUIS

Traplopen is gezond, maar soms ook erg lastig
Laten we vooropstellen: bewegen, en dus ook traplopen, is gezond. Zeker nu we onze dagen steeds vaker zittend doorbrengen is de trap een goede manier om toch nog wat beweging te krijgen. Heb je dus maar weinig gedaan op een dag, als het om beweging gaat, dan is de trap altijd een slimme keuze.

Toch gaat dit niet altijd op. Veel mensen bewegen niet iedere dag even gemakkelijk, en zouden best de trap willen nemen, of zijn er niet toe in staat. Of zij hebben juist al wel heel veel bewogen, tijdens hun werk bijvoorbeeld, of omdat ze regelmatig op een andere manier actief bezig zijn. Vervolgens nog een trap moeten nemen, kan dan net even een stapje te veel zijn.

Traplift langer thuis REALISEER JE DROOMHUIS

Ook in je eigen huis een keuze hebben
Gelukkig hebben we op veel plekken waar we een trap vinden een keuze; vaak is er ook een lift aanwezig. Een uitzondering daarop vormt meestal ons eigen huis. En juist daar loop je op een dag zo vaak de trap op en weer af! Daarom kiezen steeds meer mensen voor een traplift, zeker als het lopen niet iedere dag even gemakkelijk gaat.

Een traplift van Handicare kun je gewoon zelf kopen, je hebt er geen indicatie voor nodig. Wil je in aanmerking komen voor een traplift vergoeding vanuit de WMO, dan ligt dit anders; deze krijg je doorgaans pas als je echt erg slecht ter been bent. Veel mensen besluiten hier niet meer op te wachten, en een traplift te laten plaatsen op het moment waarop zij dit prettig vinden. Zodat zij voortaan ook, of juist vooral, in hun eigen huis een keuze hebben. De trap wanneer het kan, de lift wanneer het even niet lukt. Of wanneer je het jezelf gewoon even gemakkelijk wilt maken.