De voordelen van aluminium ramen


Steeds meer mensen maken gebruik van aluminium ramen voor hun woning. Hoewel dit eerst een trend leek te zijn, lijkt het er op dat deze stijl ramen voorlopig blijft. Maar waarom zijn alu ramen eigenlijk zo populair? Dit komt doordat alu ramen vele voordelen bieden. Ben jij benieuwd welke voordelen dit zijn? Je ontdekt ze allemaal in deze blog. Zo weet je straks precies of dit type ramen ook een goed idee zijn voor je eigen huis.

Het geeft je woning een moderne look
Het eerste voordeel van aluminium ramen is dat het een moderne look geeft aan een woning. Aluminium ziet er namelijk innovatief uit. Daarbij helpt het ook dat aluminium een mooie effen kleur heeft en erg soepel oogt. Daardoor sluit het perfect aan op een modern interieur. Met aluminium ramen van aluprof bijvoorbeeld, creëer je een moderne look voor een woning, wat voor veel mensen meer dan genoeg reden is om dit soort ramen aan te schaffen.

Milieuvriendelijk
Een ander voordeel van aluminium ramen en deuren is dat ze milieuvriendelijk zijn. Dit komt omdat aluminium een stof is die volledig te recyclen is. Het hoeft enkel naar een plek te worden gebracht waar het wordt omgesmolten tot een ander product. In tegenstelling tot kunststof zal het daarom niet milieuvervuilend zijn. Zo maak je via aluminium ramen een positieve impact op het tegenhouden van milieuvervuiling.

Goede isolatie
Tevens is het gunstig dat alu ramen zeer goed isoleren. Dit komt door de ingenieuze constructie van het kozijn in combinatie met hoogrendementsglas. Veel ramen zijn niet zo goed geïsoleerd. Daardoor ontsnapt warmte sneller naar buiten en andersom komt kou eenvoudiger binnen. Beide problemen verminder je met aluminium ramen. Daarnaast zorgt deze constructie ook voor een betere geluidisolatie en dat is prettig voor jezelf en je buren.

Weinig onderhoud vereist
Het vierde voordeel van aluminium ramen is dat het licht in gewicht is, zeer sterk is en er weinig onderhoud is vereist. Het is niet voor niets een materiaal dat in de vliegtuigindustrie veel wordt gebruikt. Aluminium roest niet, waardoor je je hier geen zorgen over hoeft te maken. Verder gaat het afstoffen ook erg makkelijk. Indien er een kras te vinden is, kun je dit op een simpele manier oplossen door het buitenste laagje aluminium weg te sturen. Zo lijkt het aluminium raam weer als vanouds.

Veel keuze
Tot slot is het ook een voordeel dat alu ramen veel keuze bieden. Zo kun je uit allerlei soorten en stijlen kiezen, waardoor je het raam- en deurwerk precies kunt laten aansluiten bij de woning. Tevens zijn er talloze kleuren die je kunt kiezen. Zo weet je zeker dat je een tint vindt die matched met de rest van het interieur. Je hebt de mogelijkheid om voor een klassieke kleur te kiezen als grijs of zwart, maar ook andere opties zijn mogelijk. Veel keuze is een luxe die je normaal gesproken niet hebt met ramen. Daarom is dit ook zeker een mooi voordeel.