Dit mag niet ontbreken in je keuken


Heb jij net een nieuw huis met dus een nieuwe keuken? Of heb je de keuken van je huidige woning opgeknapt? Leuk! Om je keukenwerkzaamheden te vergemakkelijken, is het aan te raden de volgende items zeker in huis te halen.

Keuken inspiratie REALISEERJEDROOMHUIS

Een keukenmachine
Wanneer je van koken houdt en het leuk vindt om urenlang een bepaald gerecht voor te bereiden, kun je veel hebben aan een keukenmachine. Met een keukenmachine kun je namelijk veel werk besparen. De keukenmachine kan diverse handelingen uitvoeren, zoals roeren, raspen, hakken, kneden, mengen en snijden. Heel handig!

Een slowjuicer
Tegenwoordig schaffen steeds meer mensen een slowjuicer aan. Een slowjuicer is een apparaat dat groentes en fruit op een langzame manier perst. Daardoor krijgt je groente- of fruitsap met veel meer enzymen, mineralen, vitamines en vezels dan wanneer dit snel wordt geperst. Een gezonde aankoop dus!

De juiste pannen
Pannen zijn natuurlijk onmisbaar in de keuken. Niet elk gerecht kun je klaarmaken in dezelfde pan. Zorg er daarom voor dat je de juiste pannen in huis hebt. Een koekenpan heb je bijvoorbeeld nodig voor een gebakken ei, of om pannenkoeken te maken, of om vlees in te bakken. Ook kookpannen zijn onmisbaar, net als een steelpan waar je bijvoorbeeld gemakkelijk soep of saus in kunt opwarmen. Tot slot kan natuurlijk een soeppan niet ontbreken aan je collectie. Daarin maak je gemakkelijk, de naam zegt het al, soep. Maar ook stamppot kun je gemakkelijk maken in een grote soeppan.

Keuken inspiratie REALISEERJEDROOMHUIS

Bestek
Gebeurt het jou ook vaak dat je taart wil serveren aan je gasten, maar daar alleen maar ‘normale’ vorken voor hebt? Of dat je een toetje wil eten, maar dat alleen met een veel te grote lepel kunt eten? Veel mensen vergeten om ook kleine lepels en vorken aan te schaffen, maar zeker met een verjaardag is dit juist handig om wel te hebben!

Servies
Een mooie serviesset kan natuurlijk in geen enkele keuken ontbreken. Geef zelf toe: je eten smaakt toch nóg lekkerder wanneer je dit kunt eten met servies dat mooi bij elkaar staat en er net uitziet? Heb je nog inspiratie nodig voor mooi servies? Eva Solo is een Deense fabrikant die diverse keukenproducten verkoopt, die er mooi uitzien.

Wijnglazen
Een toevoeging op mooi servies is mooie wijnglazen. Voor de echte kenners: elke wijn hoort weer in een ander glas. Een rode wijn drink je bijvoorbeeld in een ander glas dan witte wijn of prosecco. Hoe leuk is het om voor elk wijntje een ander glas in huis te hebben! Bang dat je allemaal verschillende wijnen openmaakt en dat je de wijn daardoor moet weggooien? Geen zorgen. Met een wijnpomp is dat gelukkig verleden tijd. De Coravin wijnpomp bijvoorbeeld is dus ideaal wanneer je een grote wijncollectie hebt en van elke fles wil proeven.

Veel plezier in je (nieuwe) keuken!