Drie verlichting trends van dit moment


Het is elk jaar een komen en gaan van trends. Dit is natuurlijk het geval in de mode, maar uiteraard ook in het interieur van woningen. Zo zijn er ook altijd verlichting trends. Als je een nieuwe lamp wilt dan kun je natuurlijk gebruik maken van de onderstaande trends, wat je eigenlijk moet zien als inspiratie. Want, je hoeft natuurlijk niet beslist de trends te volgen, je kunt juist ook voor een lamp kiezen die jij prachtig vindt. 

Rotan en bamboe
Rotan en bamboe wordt al een tijdje gebruikt in de lampenwereld, maar toch is het nog niet eerder zo populair geweest als nu. Dergelijke materialen worden namelijk steeds meer ingezet bij de productie van een lamp. Meestal is dit ook zo bij vernieuwede designs. Eén van de voordelen van lampen van rotan of bamboe is dat ze een echte eyecatcher zijn in je interieur. Bovendien geven ze veel licht, terwijl ze ook nog voor een leuk effect kunnen zorgen doordat de kap gemaakt is van rotan of bamboe. 

Messing
Messing is op het moment een materiaal dat helemaal in de mode is. Hierdoor zijn lampen met een gouden kleur hartstikke populair en trendy. Ook deze exemplaren kunnen weer een ware blikvanger zijn in je woning, wat met name komt door de kleur. Goud is namelijk vrij warm, wat hoe dan ook je interieur een prachtige look zal geven. Je kunt diverse lampen vinden in deze kleur, waaronder een plafond lamp. Bekijk hier alle armaturen die je kunt ophangen aan je plafond, waar dus ook zeker een paar gouden exemplaren tussen zitten. 

Melkglas
Melkglas doet misschien denken aan het interieur van je grootouders, maar toch is dit type lamp helemaal terug/ Het wordt ook wel satijnglas of acide mat glas genoemd en is een glas dat behandeld is met een zuur. Dit heeft ervoor gezorgd dat de kap van de lamp ondoorzichtig wordt, het is dus niet zo transparant als normaal glas. Alsnog zal het wel licht doorgeven, waardoor het een perfect materiaal is voor lampen. Dit type glas past perfect bij bijvoorbeeld staande lampen.