Ga je verbouwen? Zo bespaar je!


Eindelijk staat die langverwachte verbouwing op de planning. Meer wooncomfort, de broodnodige aanpassingen in huis en waardevermeerdering van de woning. Een verbouwing levert doorgaans alleen maar voordelen op. Maar de weg daarnaartoe levert tegelijkertijd ook de nodige obstakels op. Denk alleen maar aan de kosten die dit met zich meebrengt. Liever wil je niet teveel uitgeven aan de verbouwing, maar al snel lopen de kosten hoger op dan je had gewild of verwacht. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je eenvoudig kunt besparen zonder in te leveren op kwaliteit. Met de volgende 4 bespaartips moet dit zeker lukken.

verbouwen besparen realiseer je droomhuis

Lenen voor de verbouwing? Vergelijk!
Wil je geld lenen voor de verbouwing? Dan denk je misschien dat een persoonlijke lening aanvragen bij iedere bank of kredietverstrekker hetzelfde verloopt. Echter, niets is minder waar. De rentetarieven en algemene voorwaarden kunnen onderling verschillen. Ook de eisen die kredietverstrekkers aan een aanvraag stellen kunnen anders zijn. Zo kan het heel goed zijn dat je bij de ene aanbieder geen goedkeuring krijgt, terwijl je bij de ander zonder problemen kunt lenen.

Wil je geld lenen? Vergelijk dan eerst goed de verschillende aanbieders met elkaar. Let niet alleen op de rentepercentages, maar ook op de algemene voorwaarden. Is het bijvoorbeeld mogelijk om de lening vroegtijdig af te lossen en zo geld te besparen? Zit er een overlijdensrisicoverzekering bij de lening in? Op die manier snij je jezelf niet onnodig in de vingers. Let op: leen enkel als het écht niet anders kan. Lenen kost altijd geld en je bent dus zeker meer kwijt dan wanneer je het geld zelf bij elkaar spaart.

Reserveer een extra potje voor onvoorziene kosten
Wees je ervan bewust dat niet alle kosten zeker zijn. Een aannemer kan nog zo zijn best doen met een duidelijke offerte, maar er kunnen altijd onvoorziene kosten zijn. Probeer daarom een extra potje te reserveren voor het geval dat er toch iets misgaat. Spaar ongeveer 7 à 10 procent extra van het totale benodigde bedrag. Dan weet je zeker dat je eventuele tegenslagen zelf goed op kunt vangen en je hierdoor niet in de financiële problemen terecht komt.

 

verbouwen besparen realiseer je droomhuis

Koop zelf materialen in
Wanneer je het werk laat doen door een aannemer is de kans groot dat zij ook de materialen zullen leveren. Soms betaal je hier de hoofdprijs voor omdat zij er ook wat winst over willen maken. Het kan dan ook verstandiger zijn om zelf materialen in te kopen. Waarschijnlijk weet je al even wat er moet gebeuren en kan je die tijd dus gebruiken om telkens van aanbiedingen gebruik te maken en op die manier de benodigde materialen in te schakelen. Zo bespaar je al snel tientallen tot honderden euro’s.

Doe sommige dingen zelf
Ben je zelf ook handig? Dan kan je wellicht een aantal zaken zelf doen. Zo bespaar je op de arbeidskosten. Bedenk wel goed dat verbouwen naast het werken érg intensief kan zijn. Bovendien kost het veel meer tijd. Daarom kan je er ook voor kiezen om slechts een gedeelte zelf te doen en de rest uit te besteden. Zo bespaar je alsnog aardig wat geld, maar lever je niet in op je eigen gezondheid.

Ben je totaal niet handig? Ook dan zijn er vast dingen die je voor eigen rekening kunt nemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van sloopwerkzaamheden? Dit kost voor de werklui alleen maar extra tijd en wordt tevens doorberekend. Dit terwijl je dit ook best zelf kunt doen. Dat is weer gemakkelijk verdiend.