Geef de eetkamer een luxe touch


Mis je het dineren in een sfeervol restaurant? Of wil je je alvast voorbereiden op een luxe kerstdiner in eigen huis? Dan is het wellicht tijd om de eetkamer een make-over te geven. Zeker nu we zoveel tijd thuis doorbrengen, is het niet overbodig om extra aandacht te besteden aan het interieur. Met de tips en ideeën uit het onderstaande artikel geef je jouw eigen eetkamer een luxe restaurantwaardige uitstraling.

Interieur adv

Gebruik de eettafel als eyecatcher
Een eettafel is veel meer dan een praktisch meubelstuk. Het mag zelfs de eyecatcher zijn van de eetkamer! Ga eens voor een bijzonder materiaal of een verrassende vorm. Veel mensen kiezen automatisch voor een rechthoekige tafel, terwijl een ronde of ovale eettafel in veel ruimtes juist nóg beter werkt. Wees niet bang om uit je comfortzone te stappen voor een luxe resultaat.

Koop stoelen van een mooi materiaal
Hetzelfde geldt eigenlijk voor de stoelen. Koop eetkamerstoelen die niet alleen erg comfortabel, maar ook heel stijlvol zijn. Let hierbij vooral op het materiaal. Stoelen met bekleding van hoogwaardig (imitatie)leer, suède of fluweel geven de eetkamer direct een luxueuze touch. Wil je liever geen nieuwe eetkamerstoelen aanschaffen? Dan kun je de huidige stoelen opfleuren met sierkussens van een mooi materiaal.

Hang luxe raamdecoratie op
Wist je dat de raamdecoratie ook een belangrijk onderdeel is van de eetkamer? Onbewust heeft het een grote invloed op de totale look. Vergeet daarom niet om luxe gordijnen op te hangen. Als je een compact alternatief zoekt, zijn plisségordijnen een goede optie. Deze zijn praktisch, modern en luxe tegelijk. Laat bijvoorbeeld een Kwantum plissegordijn op maat maken voor een aantrekkelijke prijs.

Interieur advies styling woonaccessoires Beurs Eigen Huis

Kies voor design verlichting
Verlichting mag niet ontbreken in de eetkamer. Maak er een decoratief item van door te kiezen voor een design hanglamp. Laat de stijl aansluiten bij de rest van de inrichting voor het beste effect. Let daarnaast goed op de vorm van de eettafel.

Zet bloemen op tafel
Als de basis van de eetkamer eenmaal goed is, draait het alleen nog om de details. Zorg ervoor dat er altijd een grote bos bloemen op tafel staat. In combinatie met een chique vaas zorgt dit voor een hele luxe touch.

Pak uit met stijlvol servies
Bij een uitgebreid (kerst)diner is het tijd om uit te pakken met de tafelaankleding. Zet je mooiste servies op tafel en koop servetten die qua kleur passen bij de bloemen.  Ook een stijlvolle tafelloper of een luxe tafelkleed is een mooie toevoeging.