Handige verbouwtips


Ben je van plan om je huis te verbouwen? Dit kan veel stress met zich meebrengen. Maak voor jezelf een plan om uiteindelijk te komen tot het gewenste eindresultaat. Ben je al een hele tijd bezig maar is het einde nog steeds niet in zicht? Misschien heb je niet de juiste keuzes gemaakt. De verdeling van een verbouwing is voor de helft voorbereiding en voor de andere helft uitvoering. Zorg ervoor dat je hier een goede balans in vindt. Weet je niet goed hoe je moet beginnen met het verbouwen van je huis? We delen hier enkel tips. 

Schakel de juiste mensen in
Maak voor jezelf een lijst wat er allemaal moet gebeuren. Er zijn taken die je zelf op kunt pakken, maar er zijn ook altijd taken die je het beste kunt uitbesteden. Heb je een plat dak? Dan is het verstandig om hier een dakbedekking op te laten plaatsen. Zorg dat je gaat samenwerken met betrouwbare dakdekkers om alles in orde te maken. Vind je het lastig waar je de juiste mensen vindt? Kijk dan of een aannemer het project op kan pakken. Bespreek met elkaar wat er allemaal moet gebeuren en de aannemer haakt de juiste mensen aan. Een professionele aannemer werkt vaak heel wat sneller dan jijzelf.

Maak een tijdsplan
Zorg ervoor dat de aannemer precies weet hoe je het huis wilt vormgeven. Bedenk welke stijl je graag terug wil laten komen. Maak een tijdsplan zodat je weet wanneer je ongeveer in het huis kunt gaan wonen. Er zijn ook taken die je altijd later nog kunt uitvoeren, denk bijvoorbeeld aan de tuin. Zorg ervoor dat je eerst alle basiselementen binnen het huis geregeld hebt. Ga je alles omgooien? Dan moet je ook gaan kijken welke nieuwe meubels en materialen je nodig hebt per kamer. De accessoires komen later pas en hebben geen prioriteit tijdens het verbouwen. 

Kies voor duurzaamheid
Ga op zoek naar milieuvriendelijke en duurzame opties om zo de investeringen terug te verdienen. De energie- en renovatiepremies kun je krijgen voor producten wanneer je focust op duurzaamheid. Zo heb je een mooi aandeel in een positief effect op het milieu. Kijk samen met de aannemer naar de opties om je huis te verduurzamen. Kies er bijvoorbeeld voor om zonnepanelen te laten plaatsen.