Huis verbouwen? Let op deze punten!


Wat je niet mag vergeten bij de verbouwing van je huis
Ga je je huis verbouwen? Dan zijn er zeker een aantal punten die je niet mag vergeten. Zo is het erg belangrijk om sterke cilindersloten op de deuren te laten monteren. Ook zijn er nog andere punten van belang die jou helpen om de verbouwing van je huis tot in de puntjes te laten verlopen. Lees snel verder voor meer informatie.

Verbouwen tips advies droomhuis Beurs Eigen Huis

Check of je huis goed verzekerd is
Mocht je een koopwoning hebben, dan is het van belang te checken of je huis goed verzekerd is. Bekijk of je verzekerd bent tegen ongevallen tijdens het verbouwen. Zo kan het zijn dat je iets door de waterleiding heen slaat bij het verbouwen of iets wat gloednieuw is laat vallen. Bekijk hoe jouw dekking eruit ziet en wat je zelf wilt en kunt betalen in het geval er schade ontstaat.

Kijk of je aannemer een CAR verzekering heeft
Mocht je een aannemer in dienst willen nemen, dan is het goed om na te gaan of deze beschikt over een CAR verzekering. CAR betekent ook wel Construction AllRisk. Dit is een verzekering die veel aannemers hebben en de schade dekt die tijdens een verbouwing ontstaat. Dit geldt voor schade aan je eigen huis, maar ook schade aan het huis van de buren.

Bekijk of je helpers verzekerd zijn
Wanneer je vrienden of familie komen helpen is dat natuurlijk zeer prettig, maar ook zij kunnen per ongeluk iets laten vallen. In dat geval is het belangrijk te checken of je vrienden en/of familieleden een aansprakelijkheidsverzekering hebben. En vraag ook waar ze precies voor verzekerd zijn. Zo weet je zeker dat eventuele spullen die kapot gaan ook daadwerkelijk worden vergoed. Wij wensen je veel succes met de verbouwing!

Kijk of je een inboedelverzekering hebt
Bekijk ook of je wel een inboedelverzekering hebt. Als je gaat verbouwen, heb je vaak een hoop dure spullen in huis. Zeker als je zelf aan de slag gaat. Zo kan een professionele boormachine al gauw een paar honderd euro kosten. En dan hebben we het nog niet over alle andere materialen die je tijdens het klussen gebruikt gehad. Tel dit eens bij elkaar op en besef je dat hier altijd iets mee kan gebeuren. Denk aan beschadigingen, maar ze kunnen ook gestolen worden. Door een inboedelverzekering af te sluiten, weet je zeker dat je schade gedekt wordt.