Industriële look met een gietvloer


Ben je je aan het oriënteren op een nieuwe vloer? Dan zou je zeker een gietvloer of betonlook vloer moeten overwegen. Dit is niet zozeer het nieuwste op het gebied van vloeren, maar wel al jarenlang de meest geliefde optie. Een gietvloer is namelijk niet alleen heel erg stijlvol en makkelijk te combineren, maar ook nog eens heel erg praktisch. Hij is volledig naadloos, en daardoor ontzettend makkelijk schoon te maken. Je gaat er gewoon met de stofzuiger (of met een bezem) overheen om hem van stof te ontdoen, en daarna kun je hem dweilen. Een beetje mild schoonmaakmiddel in een emmer warm water is voldoende om hem schoon te maken, want vlekken gaan er makkelijk vanaf. Als je geen zin hebt om te dweilen dan kun je ook even met een doekje over die ene vlek heengaan.

 

Een gietvloer past bij elke woonstijl
Een van de belangrijkste redenen dat mensen kiezen voor een betonlook vloer is dat hij heel erg neutraal is. Dat wil zeggen dat je er qua woonstijl werkelijk alle kanten mee op kunt. Een gietvloer is namelijk volledig naadloos en oogt daardoor heel rustig. Je ziet ze vrijwel altijd in het grijs, waarbij je zelf kunt kiezen of je een hele warme of juist koele tint grijs wilt. Afhankelijk van jouw smaak en de woonstijl die je voor ogen hebt kun je kiezen voor een tint die daar het beste bij past. Alle kleuren waarin zo’n gietvloer te leveren is zijn overigens heel neutraal en gemakkelijk te stylen. Het is meer zo dat je als je van hele specifieke kleuren op de muur en in je accessoires houdt de je tint van de vloer daarop aan kunt passen. Welke woonstijl je daar vervolgens mee wilt creëren is helemaal aan jou.


Jouw opties voor een betonlook vloer
Als je voor een gegoten vloer wilt kiezen dan zul je eerst een keuze moeten maken uit alle verschillende opties, en dat zijn er meer dan je zou denken. Je kunt allereerst kiezen voor een hele egale gietvloer van kunststof. Deze is effen van kleur en heeft een hele matte, bijna rubberachtige look. Dit type gegoten vloer is het makkelijkst te stylen en combineren met meubels in allerlei verschillende stijlen. Je kunt echter ook voor een stoerdere look gaan met een betonlook vloer met structuur erin. Een echte, betonvloer heeft her en der wat minuscule bubbeltjes en een wat grovere structuur dan een kunststof vloer. Het oppervlak oogt dan ook wat stoerder dan bij een volledig gladde vloer. Dit is perfect voor als je een meer industriële look wilt creëren. Meer dan bij een romantische of moderne woonstijl past een betonlook vloer bij een industriële inrichting.


Waar wordt een gietvloer van gemaakt?
Het ligt er een beetje aan wat voor soort gegoten vloer je kiest, want ze zijn er in allerlei verschillende materialen. De standaard versie is gemaakt van een mix van epoxy cement, polyurethaan en beton. De mix van deze materialen voelt lekker warm aan de voeten en is bovendien veerkrachtig. Je kunt hem gerust over vloerverwarming heen laten leggen want het geleidt de warmte prima. Als je liever een wat robuustere look wilt dan kun je beter kiezen voor woonbeton, oftewel een betonlook vloer. Deze ziet er wat grover uit en is net iets anders opgebouwd qua materialen. Hij wordt gemaakt door twee verschillende kleuren met elkaar te mengen, waardoor een gemêleerde look ontstaat. Je kunt vaak zelf zien hoe ze worden gemengd, en aangeven wanneer je de mix op zijn mooist vindt. Zo heb je zelf de controle over hoe druk of rustig de vloer wordt en dus wat de uitstraling ervan wordt.


Strakke vloeren als basis voor je interieur
We zien niet voor niets al jaren veel gietvloeren en betonlook vloeren in de woonbladen. Ze zijn ontzettend stijlvol, makkelijk schoon te maken en eenvoudig te combineren met diverse woonstijlen. Ondanks dat het in verhouding een wat duurdere type vloer is, zie je dit toch bij steeds vaker mensen thuis. Of je nu een heel romantisch interieur wilt met veel versieringen of juist een strak design interieur, een gietvloer past eigenlijk altijd. Doordat hij zo neutraal is kun je bovendien om de paar jaar je huis volledig anders inrichten. Je hebt immers een hele basic vloer en daar past werkelijk alles bij. Let er wel op dat je hem laat leggen door een expert, want een vloer gieten ziet er misschien makkelijk uit, maar het is een ingewikkeld werkje!