Interieurontwerper inzetten? 3 tips!

 

Hoe bereik je het optimale uit een samenwerking met een interieurontwerper? Bernard ter Horst van helpmijnhuisinrichten deelt graag zijn kennis en expertise om zo antwoord te kunnen geven.

Tip 1: Op tijd om tafel

Het klinkt oh zo logisch, maar in de praktijk is dit precies waar de schoen wringt. Daardoor gaat expertise, ervaring en kennis verloren, waardoor je niet het optimale uit de indeling en inrichting van je huis kunt halen. Dit is misschien wel de grootste gemiste kans. Zet de interieurontwerper vanaf moment één om tafel en kom zo tot de beste oplossingen, indeling en inrichting.

Tip 2: de 80/20 regel

Er schuilt een gevaar in decoratie en styling; zodra het overijverige creatieve de overhand neemt, komt het noodzakelijke en praktische in het gedrang. Daarom is het goed om bij een interieurontwerp de 80/20 regel te hanteren. 80% moet bestaan uit noodzakelijke onderdelen, zoals routing, goede en comfortabele zitplekken, tafels, afwisseling etc. De overige 20 procent is het sausje, de extra meerwaarde van de interieurontwerper. Het onderscheid zit in de details, styling, de final touch en het interieurontwerp waarin alles een connectie heeft zonder de  doelstelling uit het oog te verliezen.

Tip 3: Adviesrol op productniveau

Herken je het WOW-gevoel als je een goed ingerichte ruimte binnen stapt? Een adviesrol op productniveau kan van grote waarde zijn. Zelfs met het aanwezige meubilair kan de interieurontwerper een prima advies geven. Bernard ter Horst kiest bewust voor een adviesrol. Advies onafhankelijk van welk interieurbedrijf of leverancier dan ook. Desgewenst begeleidt hij het gehele project van advies, ontwerp tot aankoop, plaatsing en montage van het interieur. Zo komt ervaring, expertise en creativiteit samen. Kwalitatieve interieurontwerpers komen het best tot hun recht wanneer, binnen de doelstelling, er nog een blanco papiertje is als het gaat om de inrichting.

Beurs Eigen Huis - helpmijnhuisinrichten
BEH - helpmijnhuisinrichten