Kostenbesparing bij nieuwbouw


Nieuwbouwwoningen zijn de laatste jaren flink in prijs gestegen door schaarste in personeel en de prijs van materialen. Echter zijn salarissen niet zo hard meegegroeid en is er nu sprake van een woningnood. Daarom is het zaak betaalbare woningen te bouwen. Kosten kunnen al bespaard worden tijdens het bouwen van een nieuwbouwwoning. Vaak weet u van tevoren al hoe uw woning er uit moet komen te zien en kunt u dus zelf de indeling van uw nieuwbouwwoning bepalen.  De meeste mensen gaan daarom in zee met een aannemer en architect om op die manier hun droomhuis te realiseren.  De realisatie van zo’n woning mag echter wat kosten, maar door in een vroegtijdig stadium rekening te houden met bouwprocessen kunt u veel kosten besparen. Hoe u dat doet? Hier een aantal tips.

Beurs Eigen Huis bouwen verbouwen stalen deuren inspiratie

Slim verbouwen
De bouwsector is constant in ontwikkeling en dus zijn architecten, bouwbedrijven, projectontwikkelaars en aannemers voortdurend bezig om bouwprocessen te optimaliseren, om zo kosten te verlagen en fouten te voorkomen. Bij het bouwen van een nieuwbouwhuis zult u zelf al enige research gedaan hebben en dus al enige kennis vergaard hebben. Echter is het handig en verstandig om in een vroegtijdig stadium een architect en aannemer in de arm te nemen. Zij bezitten de ervaring, kennis en expertises om uw droomhuis op een zo efficiënt mogelijk manier te bouwen naar uw wensen en behoeften. Hoe efficiënter en slimmer er wordt gebouwd, hoe goedkoper het uiteindelijk zal zijn. 

Standaardmaten
Een belangrijk aspect binnen het slim verbouwen is het gebruik maken van standaardmaten in uw woning. Gestandaardiseerde maten van kozijnen en wanden zullen een hoop tijd en geld schelen. Waarom? Omdat u dan geen deuren, ramen en wanden op maat hoeft te laten maken. Bij standaardmaten wordt er gebruik gemaakt van een vaste prijs, terwijl de prijs bij een op maat gemaakt product vaak hoger uitvalt. Tijdens het indelen van uw nieuwbouwwoning zult u rekening moeten houden met kozijnen en scheidingen ten opzichte van verschillende ruimtes in uw woning. Door uw architect en aannemer hier vroegtijdig op te wijzen zal het u uiteindelijk gaan schelen in de kosten.  

Beurs Eigen Huis bouwen verbouwen stalen deuren inspiratie

Stalen binnendeuren
Bij ieder bouwplan is het noodzakelijk om het plaatsen van deuren en wanden mee te nemen. Momenteel zijn stalen binnendeuren en scheidingswanden erg populair en dat is niet zo gek.  Het open karakter van een stalen deur met glas zorgt immers voor een ruimtelijker effect binnen een woning. Daarbij geven de zwarte stalen kozijnen ook nog eens een industriële, chique en exclusieve look aan uw woning. Skygate is zo’n bedrijf dat gebruik maakt van gestandaardiseerde zwarte stalen deuren en puien met glas. Op hun website www.skygate.nl  zijn de verschillende opties te bekijken en kunt u alvast enige inspiratie op doen.

De collectie bestaat uit stalen taatsdeuren, stalen schuifdeuren en stalen puien, maar ook uit unieke deuren gespoten in een hoogwaardige coating in het brons of goud (messing). Ondanks dat deze glazen stalen deuren in standaardmaten worden geleverd, worden er geen concessies gedaan als je kijkt naar de kwaliteit van het product. Nog een voordeel is dat er op de website de mogelijkheid wordt geboden om tekeningen van de betreffende deuren en puien van staal te downloaden. Met behulp van deze tekeningen kunt u samen met uw architect en aannemer in een vroegtijdig stadium al rekening gaan houden met de standaardmaten van de stalen binnendeuren en puien. Wilt u de zwarte deuren met glas liever een keer in het echt zien?  Dan kunt u gerust een keertje langsgaan bij de showroom in Naarden.

Beurs Eigen Huis bouwen verbouwen stalen deuren inspiratie
Beurs Eigen Huis bouwen verbouwen stalen deuren inspiratie