Lange zomeravonden in de tuin!

Is jouw tuin al klaar voor lange zwoele zomeravonden? Ontwerp je eigen lichtplan voor de tuin! Met het voorjaar voor de deur is dit het ultieme moment om je tuin helemaal op te knappen en er met de juiste verlichting ook voor ’s avonds een heerlijke plek van te maken. Je kunt natuurlijk her en der een lamp ophangen, maar ga er eens voor zitten, pak pen en papier en zet je ideeën om in een doordacht lichtplan. Je tuin leeft ervan op!

BLOG inspiratie tips tuin tuinverlichting Beurs Eigen Huis

Overzicht

Voor een goed overzicht van je tuin is een schets op schaal een aanrader.  Nu kun je met een helikopterview bepalen waar je licht wilt en wat je wilt uitlichten en kun je het kabelplan intekenen; de hoofdkabel (flatcable) en de vertakkingen naar de lichtpunten.

Heel handig is een 12 Volt systeem; dat kun je eenvoudig uitbreiden met extra lichtpunten en zo vind je vanzelf de mooiste balans tussen basisverlichting en sfeerverlichting.

BLOG inspiratie tips tuin tuinverlichting Beurs Eigen Huis

Het begint bij een goede basis

De beste start is het bepalen van de functionele basisverlichting. Dit zijn bijvoorbeeld inbouwspots in de overkapping en langs paden. Een wandarmatuur bij de voor- en achterdeur geeft een veilig gevoel. Armaturen met een bijzondere lichtval aan de schutting of gevel zorgen voor een spectaculair effect en extra dimensies in de tuin creëer je door struiken en bomen aan te lichten met spots.

De finishing touch

Nu komt het leukste; lampen uitzoeken die passen bij jouw eigen stijl! Maak een keuze uit basis- en sfeerarmaturen. Met verschillende armaturen uit dezelfde collectie creëer je een mooie eenheid en een stijlvolle look. Durf daarbij een of meer echte eyecatchers toe te voegen, bijvoorbeeld een originele hanglamp boven de eettafel of een stoere tuinpilaar. Die stijlitems geven je tuin je eigen persoonlijke touch.

Blog inspiratie tuin verlichting Beurs Eigen Huis

Faro Portable

Een superleuke nieuwe aanwinst voor je tuin is de Faro Portable, dé draagbare tuinlantaarn waar muziek in zit! LED-licht in alle kleuren van de regenboog én je eigen favoriete muziek combineer je met deze superleuke moderne tuinlantaarn. De Faro Portable zorgt voor goed geluid dankzij een hoge audioresolutie. Op eenvoudige wijze kun je via een app op je mobiele telefoon de muziek en het licht aansturen. De volledig opgeladen batterij garandeert minimaal 4 uur gezellig licht en muziek.

Een barbecue met vrienden, een kinderpartijtje in de tuin, natafelen op een zwoele zomeravond; je tuin is er nu qua verlichting helemaal klaar voor. Nestel je in je lounge-set, wacht tot bij het schemeren het licht aan gaat, muziekje erbij…dat is genieten. Laat de zomer nu maar komen!

Je kunt natuurlijk altijd de hulp inroepen van één van de professionals van Maretti Lighting voor het maken van een lichtplan. Samen bekijk je de mogelijkheden en wordt er een lichtplan op maat gemaakt.

BLOG inspiratie tips tuin tuinverlichting Beurs Eigen Huis
Blog tuin inspiratie verlichting Beurs Eigen Huis
BLOG inspiratie tips tuin tuinverlichting Beurs Eigen Huis
BLOG inspiratie tips tuin tuinverlichting Beurs Eigen Huis
BLOG tuin Beurs Eigen Huis