Nieuw: plafondverwarming!


Lekkere warme voeten door vloerverwarming, iedereen heeft het een keer ervaren. En dat vloerverwarming tegenwoordig geen overbodige luxe meer is blijkt wel uit de stijgende populariteit. Toch heeft een nieuwe effectieve manier van verwarmen zijn intrede op de markt gemaakt en kiezen consumenten steeds vaker voor deze nieuwe optie. Lees hieronder meer informatie over plafondverwarming en de voordelen.

Blog verwarmen huis bouwen Beurs Eigen Huis

Plafondverwarming en de voordelen
Over plafondverwarming is vaak nog verwarring. Warmte stijgt toch naar boven? Dit is bij watergedragen plafondverwarming niet het geval. Deze soort verwarming werkt net als watergedragen vloerverwarming met stralingswarmte. Door de straling van de warmte omlaag wordt plafondverwarming dan ook vaak vergeleken met de werking van de zon. Maar waarom is plafondverwarming dan een effectieve manier van verwarmen?

Een veel voorkomend probleem bij verbouwingen en renovaties is dat er weinig opbouwhoogte beschikbaar is voor vloerverwarming. Nu zijn de verwarmingssystemen van WARP Systems met 15 mm al revolutionair laag, maar het plafond is een groot onbenut vlak welke vaak wordt vergeten. Zo is er evenveel m2 beschikbaar als de vloer, maar staan er geen voorwerpen als een bank, tafel of kleed in de weg die de warmte tegen houden. Zo benut u de warmte optimaal en heeft u geen extra opbouwhoogte op de vloer nodig. En natuurlijk komt het plafond een stukje naar beneden, maar gelukkig is dit slechts ±2cm inclusief afwerklaag. Een ander voordeel van plafondverwarming is dat deze de vloer relatief warm straalt, waardoor koude voeten alsnog verleden tijd zijn. En wilt u ook gaan koelen met de plafondverwarming dan heeft dit extra voordelen. 

Koelen met plafondverwarming
Met watergedragen plafondverwarming in combinatie met een warmtepomp is het mogelijk om een ruimte te koelen. Zo kan op een warme zomerdag van 38° Celsius een ruimte gekoeld worden naar ± 23° Celsius. Ook heeft u door het koelen via het plafond geen last van een koude vloer en koude voeten en zijn de kosten relatief laag.