Ontmanteling van je zwembad

 

Als je van plan bent om een Intex zwembad te kopen of je hebt er al één dan kun je die beter ontmantelen aan het einde van het seizoen. Als de gedachte om jouw opzetzwembad te demonteren een vreselijke taak lijkt, ontspan dan en bekijk deze methode voor het legen en opslaan van jouw zwembad voor de winter.

Opzet zwembad tuin REALISEER JE DROOMTUIN

Controleer waterchemie
Test de chemie van jouw zwembad om er zeker van te zijn dat je geen water afvoert dat een zeer lage pH of een zeer hoog chloorgehalte kan bevatten. Denk na over waar je het zwembad gaat legen en houd rekening met eventuele wetten met betrekking tot het lozen van zwembadwater.

Zoek de afvoerklep
De afvoerklep bevindt zich aan de buitenzijde van het zwembad. Leid een tuinslang naar buiten, met het vrouwelijke uiteinde in de buurt van de afvoerklep. Sluit het andere uiteinde aan op een sproeier en geef jouw gazon of tuin water (als de pH goed is en het chloor laag). Verwijder de dop.

Laat het zwembad leeglopen
Sluit het vrouwelijke uiteinde van een tuinslang aan op de afvoeraansluiting en je kunt het zwembad nu volledig leegpompen. Als je aftapt naar een open gebied, kun je de slang tijdens het aftappen verplaatsen om erosie of oververzadiging te voorkomen.

Droog het zwembad
Nadat het zwembad volledig is leeggepompt, moet het volledig drogen voordat het wordt opgevouwen. Voor Frame Set™-zwembaden kan dit gemakkelijker zijn als het zwembad blijft staan ​​om het aan de lucht te laten drogen. Anders vind je misschien een nat/droog stofzuiger handig of gebruik je wat handdoeken om je zwembad voorzichtig droog te vegen. Droog het zwembad goed af aan de binnenkant en aan de buitenmuren, zodat het vinyl niet aan elkaar plakt als het wordt opgevouwen of schimmelvorming krijgt.

Vouw jouw Intex-zwembad op voor opslag
Vouw het wandgedeelte van het materiaal aan alle kanten naar binnen en trek dan met twee mensen de ene kant van het zwembad naar de andere kant. Blijf vanaf hier doormidden vouwen totdat je een lange strook hebt. Rol of vouw dit op tot een hanteerbaar formaat.

Bewaar jouw zwembad op kamertemperatuur
Bewaar het indien mogelijk bij kamertemperatuur en houd het uit de buurt van nestelende muizen, vogels of andere beestjes die gaten door het vinyl kunnen maken. Een grote, schone, nieuwe vuilnisbak in de kelder of garage kan een ideale locatie zijn voor winterstalling. Je dient ook de pomp en het filter leegmaken en ze opslaan.

De laatste 100 liter laten leeglopen
De gemakkelijkste manier om het water te verplaatsen, is door twee mensen aan de ene kant de bodem van het zwembad te laten pakken en naar de andere kant van het zwembad te "lopen". Laat het water er langzaam uitlopen. Als de bodem van het zwembad vuil of puin bevat, gebruik dan een zwembadborstel of een zachte duwbezem om de bodem van achtergebleven vuil te vegen voordat je het leegmaakt.

Het is eigenlijk niet moeilijk als je deze stappen volgt en nu je dit weet kun je met een gerust hart een zwembad kopen.