Planten in je interieur


Een interieur samenstellen zodat het echt jouw plek is, valt niet altijd mee. Maar het lukt je, zeker weten! Zodra je al je meubels en accessoires naar wens hebt gepositioneerd is het de beurt aan de volgende stap: kamerplanten kopen. Maar welke schaf je aan en welke passen het beste bij jouw interieur? Met de tips in dit artikel helpen we je aan een gezellig én gezond leefklimaat met de beste plantenkeuzes van dit moment.

1. Een stoere yucca
Eerlijk is eerlijk: een yucca ziet er echt geweldig uit. Deze palmlelie is verkrijgbaar in verschillende varianten, voor zowel buiten als binnen. Dus ook in jouw interieur kun je zo’n stoere plant neerzetten. Hij valt op en is daardoor echt een meerwaarde voor je inrichting.

Doordat hij oorspronkelijk uit de woestijn komt, heeft hij niet veel water nodig. Warmte en droogte doen hem niet veel. Zet hem alleen niet recht in de zon, want dan verbranden zijn bladeren. Voelt de aarde rondom de yucca droog aan? Geef hem een beetje water en hij kan er weer een hele tijd tegen!

2. Een veelzijdige orchidee
Als je op zoek bent naar planten die absoluut in je interieur horen, dan kom je vanzelf uit bij één van de grootste plantenfamilies: orchideeën. Talloze soorten bieden je volop keuze voor jouw inrichting. Maak gerust je keuze op kleur, want alle kleuren zijn vertegenwoordigd in de familie.

Orchideeën vinden het prettig als je ze goed verzorgt. Ze belonen je daarvoor door hun bloemen extra lang voor je te laten bloeien. Direct zonlicht is geen pretje voor deze plant, dus zorg voor alleen indirect licht. Verder hebben ze niet veel verzorging nodig. Als je ze één keer per een à twee weken water geeft dan zijn ze al blij.

3. Een gezellige vetplant
Nog een plant die uitblinkt in veelzijdige verschijningsvormen: de vetplant. Hij slaat water op in bepaalde delen van zijn lichaam, bijvoorbeeld de bladeren, de wortel of de stengel. Voor binnen zijn er heel veel verschillende varianten beschikbaar die klein, onderhoudsarm en mooi zijn. Wat wil je nog meer?

Een groot voordeel van vetplanten is dat ze niet veel aandacht en verzorging nodig hebben. Ze redden zich prima bij elke temperatuur. Dus waar je hem ook neer wilt zetten: het komt goed. Wist je trouwens dat je een bestaande vetplant heel eenvoudig kunt stekken om er een nieuw plantje van te maken? Als je er dus eentje hebt, dan kun je er heel snel meerdere van maken. Dat maakt het nóg gezelliger in je interieur!