Verhuizen naar of binnen Amsterdam?


Heb je een mooi stulpje gevonden in onze hoofdstad? Of woon je al een tijdje in Amsterdam maar is het tijd voor een volgende stap? Dan is het goed om je voor te bereiden op een stressvolle verhuizing. De smalle straten en het grote aantal grachten binnen de stad zorgen ervoor dat het soms moeilijk is om snel naar je bestemming toe te rijden. Daarbij is het uitladen vaak ook geen makkelijke opgave. Maar laten we voor nu eens stoppen met denken in problemen, want verhuizen is vooral heel leuk. Met onze tips zorg jij dat je helemaal klaar bent voor de grote dag. Lees dus snel verder en ontdek hoe je soepel kunt verhuizen in, of naar het prachtige Amsterdam.

Tip 1: Plan ruim op tijd
Wanneer je naar Amsterdam toe verhuist, is het slim om hier ver van te voren al over na te denken. Welke spullen wil je meenemen? Van welke spullen wil je af? Zijn er nog nieuwe spullen die je moet kopen en al voor de verhuizing mee moeten? Als je ver van tevoren nadenkt over de verhuizing in Amsterdam zorgt dit voor rust. Start bijvoorbeeld al vroegtijdig met verhuisdozen sparen en inventariseren voor hoelang je een bus(je) nodig hebt. Kijk ook of er in de straat waar je naartoe verhuist een mogelijkheid tot parkeren is. Is dit niet het geval? Neem dan contact op met de gemeente om te overleggen of er een mogelijkheid is om de straat af te sluiten en of daar verkeersregelaars aan te pas moeten komen. 

Tip 2: Maak een strakke planning
Als je orde op zaken hebt gesteld, is het tijd om een planning te maken. Wanneer krijg je de sleutel? Moet er nog geklust worden en binnen welke tijd? En de belangrijkste vraag; wat wordt de officiële verhuisdag? Stippel vervolgens precies uit in hoeveel ritten je denkt te kunnen verhuizen. Vervolgens is het goed om te weten hoe groot de bus moet zijn. Zo kun je een 9 persoons bus huren of kun je een ander aantal personenbus huren. Maak per verhuisdag een strakke planning en neem alle hulp die je hiervoor kunt vinden hierin mee. Zo kun je tijdens de verhuisdag ook makkelijk taken uitdelen en weet iedereen waar hij of zij aan toe is. 

Tip 3: Schakel de hulp in van familie en vrienden
Verhuizen is een grote klus en vele handen maken licht werk. Daarom is het heel fijn als je mensen binnen jouw vertrouwde kring zo ver kunt krijgen om te helpen bij de grote taak. Zo weet je ook zeker dat jouw spullen in vertrouwde handen zijn. Het voordeel van familie en vrienden is dat je ze ook al kunt laten helpen bij het inpakken van spullen in dozen, iets wat je een vreemde niet zo snel toevertrouwt. Vraag het ze natuurlijk wel op tijd. Zo kunnen ze hun dag vrijhouden om jou te helpen. Lees verder voor andere tips over verhuizen in Amsterdam.

Tip 4: Schakel professionele hulp in
Als je wilt, kun je er ook voor kiezen om professionele versterking in te schakelen voor het verhuizen in Amsterdam. Dit is handig als de mensen in jouw omgeving geen tijd hebben of als je het simpelweg graag aan iemand met ervaring toevertrouwt. Omdat er zo’n groot aanbod aan verhuisdiensten is, kun je gemakkelijk en relatief goedkoop een dienst uitkiezen. Verhuizers zijn snel, weten wat ze moeten doen en zijn professioneel. Ook zijn verhuizers erg sterk en kunnen ze een busje besturen, zodat je zeker weet dat jouw spullen veilig op het andere adres zullen aankomen. Wil je professionele verhuizers inhuren in Amsterdam? Zorg er dan wel voor dat je ze op tijd inhuurt en meeneemt in je planning. 

Tip 6: Zorg voor een indeling van uw nieuwe huis
Ook bij een verhuizing in Amsterdam is het handig om vooruit te denken. Misschien denkt je nu: waarom specifiek in Amsterdam? Omdat als je al weet hoe je je nieuwe woning wilt inrichten, je al je spullen meteen in de juiste kamers en op de juiste plek kunt laten zetten. En tijd is kostbaar als je een smal grachtenpandje gaat bewonen. Zo kun je ervoor zorgen dat je in het nieuwe huis niet opnieuw al je spullen hoeft te tillen, maar dat het vanaf het begin al goed staat. Als je verhuizers hebt ingehuurd, kun je daar op dit moment nog meer profijt van hebben. Verhuizers zijn immers erg sterk en gewend om grote spullen te tillen. Daarom kunnen zij de wasmachine of kasten gemakkelijk meteen op de juiste plek voor je neerzetten.

Succes!
De stad is groots en ontzettend druk. Daarom hopen we dat je tijdig begint met de voorbereidingen en er helemaal klaar voor bent als de grote dag is gekomen. Wij wensen je in ieder geval ontzettend veel succes en hopen dat je geniet van al het moois dat Amsterdam te bieden heeft.